کفش ورزشی مناسب
پای انسان، قلب دوم اوست. برای مراقبت از قلب دوم باید کفش های مناسبی انتخاب کنیم.
می توان گفت که در انتخاب کفش معمولاً چهار عامل تاثیر مشخصی دارند:
قیمت، جنس ، رنگ و مدل
بر اساس تحقیقات انجام شده می توان گفت که مردم در انتخاب کفش, مدل و قیمت آن از فاکتورهای بسیار مهم می دانند و متاسفانه راحتی کفش جزء اولین اولویت های آنان قرار نمی گیرد.
یک پا به طور متوسط روزانه ۱۰ هزار بار با زمین برخورد می کند و به طور میانگین ۱۸۶ هزار و ۷۵ کیلومتر را در طول زندگی طی خواهد کرد، در پرش یک پا و یا در یک گام بلند حدود ۳۱۵ و نیم کیلومتر فشار روی پای ورزشکار وارد می شود.
تهیه کفش ورزشی مناسب که امروزه به عنوان یکی از ابزار اصلی هر رشته ورزشی مطرح است. پوشیدن کفش مناسب در هنگام راه رفتن , دویدن و… نه تنها سلامت پا را تضمین می کند بلکه در طول عمر غضروف های ما بین مهره ها در ستون فقرات و زانو ها نیز بسیار تاثیر دارد.
این توصیهها را هنگام انتخاب کفش ورزشی رعایت کنید:
۱. زمان :
به زمان تهیـه کفش نیز دقت کنید. هنگامی برای خرید کفش بروید که پاهایتان بزرگترین اندازه خود را داشته باشد بـهترین زمان، ساعات بعد از ظهر میباشد که شخص تا حدودی راه رفته باشد (پایان روز یا پس از انجام تمرین)
۲٫ از کفش های قدیمی و کهنه خود کمک بگیرید
برای خرید یک کفش نو , از کفش های قدیمی و کهنه خود کمک بگیرید. کفش های قدیمی خود را بر روی یک سطح صاف بگذارید. اگر هر دو لنگ کفش دارای انحنایی به سمت داخل بودند حتما لازم است که کفش با استحکام بیشتر و سنگینتر از نظر وزن انتخاب شود و اگر هر دو لنگ دارای انحنا به سمت بیرون باشد لازم است کفشی سبک تر از نظر وزن انتخاب شود.
۳٫ سایز کفش
اکثر اوقات افراد به دلیل ترس داشتن از تنگی کفش , سعی در خرید کفش با سایز بزرگتر را دارند. این را بدانید که پا های شما بزرگ نمی شوند. خطرات و ضررهای پوشیدن کفش بزرگتر , کمتر از پوشیدن کفش تنگ نیست.
بهتر است در هنگام خرید کفش, و هر دو لنگه کفش را بپوشید ، بایستید و مطمئن شوید که در پنجه پا سه تا ۱۲ میلیمتر از انگشت شصت پا فضای خالی وجود دارد. و اندکی با آن راه بروید.
هنگامی که کفش را امتحان میکنید، بندهای کفش را به طور کامل ببندید.
کفش باید اندازه پا باشد نه اینکه صرفا زیبا باشد
سعی کنید که قالب کفش دقیقا برای پای شما ساخته شده باشد و حتی المقدور از استفاده از کفی های مختلف برای مناسب شدن فضای داخل کفش خودداری کنید.
هرگز کفش تنگ به امید اینکه جا باز می کند نخرید.
هنگام انتخاب کفش آن را با همان جورابهایی امتحان کنید که هنگام ورزش میپوشید.
۴ . انعطاف پذیری
یکـی از مهمترین جـوانب کیفی کفش ورزشی قـابلیت خـم شدن تخت کفش مـیباشد که میتواند از ایجاد تورم دردناک ساق پا جلوگیری کند بنابراین در انتخاب کفش ورزشی مناسب باید به میزان انعطافپذیری کفش دقت نمود.
۵٫ آزادی حرکات انگشتان پا
برای جدا شدن پا از زمین در هنگام راه رفتن و دویدن، باید انگشتان پا در حرکات مختلف در داخل کفش آزاد باشند و در این رابطه انگشت شست نقش مهمی را ایفا میکند. در غیر اینصورت در اثـر فشار و اعمال نیـرو، انگشت شست کـج شده و تحمل فـشار آن کـاهش مییابد که به تنهایی میتواند باعث بروز اختلال گردد.
بنابراین در انتخاب کـفش باید به آزاد بودن حرکات انگشتان پا و کـاهش فـشار بر انـگشت شست جهت جلوگیری از کجی انگشتان دقت زیادی نمود.
۶٫ قوس های کف پا
افراد با قوس کف پای زیاد از کفش هایی استفاده کنند که انعطاف پذیری بالایی داشته باشد و از پوشیدن کفش هایی که پا را محدود می کند خودداری کنند.
افراد دارای کف پای صاف باید از کفش دارای لایه میانی بسیار سفت برای کنترل حرکت و کاهش میزان چرخش داخلی استفاده کنند.
۷٫ کفش های پاشنه بلند
استفاده از کفش های پاشنه بلند (بیشتر از ۴ تا ۵ میلیمتر) باعث افزایش گودی کمر و متعاقب آن کمر دردو کوتاه شدن آشیل, ار بین رفتن گودی پا و تسریع در ایجاد کف پای صاف خواهد شد. حداکثر ارتفاع مجاز پاشنه ۲ سانتی متر است و همچنین توجه به سطح مقطع کفش از ضروریاتی است که بایستی تمام وسعت پاشنه را بپوشاند.
جالب است که بدانید یک پنجم از زنان به قدری به این کفشها علاقه دارند که اغلب دچار پیچ خوردگی شدید مچ پا و یا کشیدگی و پارگی تاندون پا میشوند.
در انتها اگر مشتاق به پوشیدن کفش ها ی پاشنه بلند هستید به توصیه های زیر توجه کنید :
· کفش باید دارای کفی مناسب باشد تا قوس طولی و عرضی پا را حفظ کند و پنجههای پا نیز تحت فشار نباشند چرا که در طولانی مدت باعث انحراف انگشت شست پا میشود.
· بهتر است نیمی از روز کفش های راحت بپوشید و یا کفش های پاشنه بلند را به طور متناوب با کفشهای کتانی و کفش های پاشنه کوتاه عوض کنید تا پای شما آسیب کمتری ببیند.
· بعد از در آوردن کفش ها پاهایتان را به جهت های گوناگون چرخش داده و تا آنجا که می توانید پاهایتان را ماساژ دهید.
· سعی کنید بلندی پاشنه کفش بیش از ۳ تا ۴ سانتیمتر نباشد چرا که سبب بر هم زدن تعادل در هنگام راه رفتن شده و منجر به پیچ خوردگی مچ پا و آسیب دیدن رباط مچ پا میشود.
۸. نگهداری و تعمیر کفش ها
در اکثر اوقات تعمیر کفش های رسمی چندان لطمه ای به پا نمی زند. اما تعمیر کفش های ورزشی , به دلیل بر هم زدن تعادل حجم و فضای داخلی آن که معمولا توسط کارخانه های سازنده کارشناسی می شود چندان صحیح نیست.
کفش های ورزشی را برای شستشو داخل ماشین های لباس شویی نیندازید. به دلیل جذب شدن آب و ماندن در فضاهای داخل , کیفیت کفش پایین آمده و ممکن است بعد از آن با مصیبت بوی بد پا مواجه شوید.
برای جستجو عبارت مورد نظر را نوشته و کلید enter را بفشارید ...