بهداشت و سلامتی در استخر
استخر شنا محل مناسبی برای انتقال بیماریهای عفونی و پوستی میباشد. اهمیت بهداشت آب استخرهای شنا در رابطه با کیفیت میکروبی و شیمیایی آن میباشد.استخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق میشود که معمولاً در یک فضا با ابعاد و اندازه مشخص محصور شده است. آب استخرها معمولاً از منابع آب آشامیدنی هستند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شدهاند. استخرهای شنا به یکی از سه شکل پر و خالی شونده، با گردش آب و یا با جریان مداوم آب وجود دارند.
* از مهمترین دستورالعملهای بهداشتی که در این زمینه ارایه شده، میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
۱- اگر به بیماری اسهال مبتلا هستید از رفتن به داخل آب خودداری کنید. توجه به این امر به ویژه برای کودکانی که هنوز پوشک میشوند مهم است، چرا که ممکن است در صورت وارد شدن به داخل آب، محیط را آلوده کرده و دیگران را بیمار کنند.
۲- آب استخر را به هیچ وجه وارد دهان نکنید.
۳- بهداشت خود را به دقت رعایت کنید. پیش از شنا حتما دوش بگیرید و دستهای خود را پس از اجابت مزاج بشویید. آلودگیهای پوست بدن شما به راحتی در آب منتقل میشود.
۴- حتما کودکان خردسال خود را در فواصل زمانی کوتاه حمام کرده و پوشک آنها را عوض کنید. اگر منتظر بمانید تا خود آنها اعلام نیاز کنند، حتما دیر شده است.
۵- پوشک کودکان را در کنار استخر عوض نکنید و حتما به سرویس بهداشتی مراجعه کنید، چرا که آلودگی از روی سطح و اجسام قابل انتقال است.
۶- کودکان را قبل از وارد شدن به آب با آب و صابون تمیز بشویید.
* آنچه شناگران در استخر باید به آن توجه کنند
– قبل از ورود به استخر بدن خود را با یک شوینده مناسب شستشو دهید.
– قبل از ورود به استخر پای خود را در داخل حوضچه کلر قرار دهید.
– به همه کسانی که به استخر می روند توصیه می شود پیش از ورود به استخر مثانه خود را تخلیه کنند.
– از تف کردن، مضمضه کردن آب، شستن و خارج کردن ترشحات بینی و… خودداری کنید.
– هنگام شنا کردن خلط گلوی خود را به آب استخر وارد نکنید. ترجیحاً هنگام ابتلاء به بیماری توأم با خلط عفونی، به شنا نپردازید.
– اگر بیماری پوستی از قبیل بیماریهای قارچی قابل سرایت دارید به هیچ عنوان به استخر عمومی مراجعه نکنید.
– بعد از استخر نیز بدن خود را شستو دهید.
برای جستجو عبارت مورد نظر را نوشته و کلید enter را بفشارید ...